ورود / درخواست تابلو
تاریخ انتشار : 04 آذر 1403

تابلو سلول ریتال چیست و چه کارایی دارد؟


یکی از پرکاربردترین تابلوهای برق که در صنایع مختلف، کارخانجات، ادارات، بانک‌ها و فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، تابلو سلول ریتال است. این نوع تابلو برق معمولا برای مکان‌‌هایی با فضای کم و آمپر مصرفی پایین استفاده می‌شود. این نوع تابلو‌ها شباهت بسیاری به تابلوهای طرح سیواکن دارند اما مونتاژ آن‌ها بسیار ساده‌تر و تنها از طریق کوپل مکانیکی چند سلول جدا انجام می‌گیرد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی ابعاد، ویژگی‌ها و استانداردهای این تابلو برق بپردازیم.

 

معرفی تابلو سلول ریتال

تابلو برق ریتال از چندین سلول تشکیل می‌شود که می‌توان آن را به وسیله کوپل مکانیکی به یکدیگر متصل نمود. درب‌های خروجی این نوع تابلو برق را می‌توان بر اساس نیاز کارفرما به کمک شیشه یا طلق پوشش داد تا کلیدهای خروجی قابل مشاهده باشند. تمام شینه کاری‌ها در تابلو سلول ریتال از قسمت پشت تابلو انجام می‌شود و به طور معمول با اتصال فیدرها یا کابل‌های ورودی از زیر کلید به کلیدهای اصلی و از خروجی کلید به شینه‌های اصلی ارتباط پیدا می‌کنند. 
در این تابلو برق از سه کلید استفاده می‌شود که کلید وسط مربوط به کوپلر و دو کلید کناری مربوط به ورودی است. در صورتی که برق شهری (منبع اصلی جریان ورودی) قطع شود، کوپلر با اتصال کلید دوم، امکان تغذیه را برای مصرف کنندگان فراهم می‌سازد.

 

انواع تابلو سلول ریتال

تابلو سلول ریتال از لحاظ طراحی و نوع کاربرد به سه نوع مختلف  تقسیم بندی می‌شود که هر یک دارای مشخصات خاصی هستند. نوع تابلو برق بر اسا میزان فضای در اختیار، شرایط محیط، نظر مهندس سازنده و همینطور کارفرما تعیین می‌شود. در ادامه به معرفی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

تابلو سلول ریتال دیواری

تابلو ریتال دیواری از سلول‌هایی تشکیل می‌شود که آن را بر روی دیوار نصب می کنند. این مدل از تابلو برق خود به دو نوع تابلو ریتال دیواری AE و تابلو ریتال دیواری CM تقسیم بندی می‌شود که هر دو دیواری هستند اما از نظر ابعاد با یکدیگر تفاوت دارند. در این میان مدل CM قابلیت تولید به صورت دو در و در ابعاد بزرگ را دارد.

تابلو سلول ریتال ایستاده

تابلو سلول ریتال ایستاده نیز دارای دو تیپ PS4000 و ES5000 است که از نظر کاربردی ویژگی‌ها و خصوصیات کاملا متفاوتی با یکدیگر دارند. تابلو ریتال تیپ PS این امکان را فراهم می کند که برای دستیابی به ابعاد و فضای مورد نیاز چندین سلول را به هم متصل کنیم. به بیان دیگر می‌توان گفت که در این تیپ از تابلو ریتال دیواره‌های کناری و پشتی به صورت یکپارچه نیست و به کمک پیچ به یکدیگر متصل می‌شوند؛ از این رو در صورتی که بخواهید در آینده تابلو برق خود را توسعه دهید، این تیپ از تابلو گزینه مناسبی برای شما به شمار می‌رود. 
از سوی دیگر تابلو برق ریتال تیپ ES قابلیت توسعه پذیری ندارد و دیواره‌های پشت و کنار آن به صورت یکپارچه است. همچنین این تیپ از تابلو سلول ریتال ایستاده نسبت به تیپ PS صرفه اقتصادی بیشتری دارد و ارزان‌تر است. از دیگر مزایای این تیپ تابلو برق این است که به دلیل یکپارچه بودن آن، امکان درجه حفاظت یا IP بالاتر را فراهم می‌کند.

تابلو سلول ریتال پیانویی یا اپراتوری

تابلو ریتال پیانویی یا اپراتوری کاربرد فراوانی در انجام امور کنترلی و مانیتورینگ دارد. شما می‌توانید بر روی این تابلو برق صفحه‌های نمایشگر و صفحه کلیدهای کنترلی را قرار دهید.

 

مونتاژ تابلو سلول ریتال

همانطور که اشاره شد یکی از ویژگی‌های مثبت تابلو سلول ریتال، مونتاژ آسان و سریع آن است. این تابلو برق فضای کمی را اشغال می‌کند و برای مکان‌هایی که دارای فضای محدودی هستند، گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌رود. در انواع مختلف این تابلو برق امکان نصب روبند حفاظتی نیز وجود دارد.همچنین این امکان نیز برای شما فراهم شده است که بتوانید ستون‌های عمقی و کناری را نصب کنید و حتی تابلو برق خود را گسترش دهید.

 

استاندارد و مشخصات فنی بدنه تابلو سلول ریتال

در تولید تابلو برق همیشه لازم است تا تمامی استانداردهای فنی رعایت شوند تا از بروز خسارات جبران ناپذیر جلوگیری شود. بر همین اساس لازم است تابلو برق توسط مهندسین متخصص و باتجربه تولید شود تا بتواند تاییدیه‌های لازم را دریافت نماید. استانداردهای لازم در تولید تابلو سلول زیتال عبارتند از:

جنس و ضخامت ورق تابلو

جنس ورق مورد استفاده برای تولید بدنه تابلو برق باید بر اساس شرایط محیطی انتخاب شود که معمولا از گالوانیزه یا فولادی روغنی استفاده می شود. همچنین ضخامت ورق برای بدنه تابلو برق حداقل باید 1.5 میلیمتر باشد تا توانایی تحمل تنش‌های مکانیکی، الکتریکی و حرارتی را در شرایط معمولی داشته باشد.

ضخامت و نوع رنگ تابلو

بر اساس استانداردهای موجود رنگ مورد استفاده برای تابلو برق باید از نوع پودری الکترواستاتیکی باشد و حداقل ضخامت رنگ آمیزی نیز بین 60 تا 80 میکرون است. تمامی عملیات پانچ و سوراخ کاری، فسافاته کاری و چربی گیری و زنگ زدایی باید پیش از رنگ آمیزی انجام شوند.

نوع لولا و قفل‌ها

لولاهای تابلو سلول ریتال باید از نوع مخفی پیچ و مهره‌ای باشد و بتوان در صورت نیاز آن را تعویض نمود. قفل تابلو نیز باید از نوع زیمنسی آچاری باشد که نتوان به راحتی آن را با ابزار معمولی باز نمود.

تهویه تابلو برق

جهت خنک شدن و عملکرد بهتر تجهیزات درون تابلو برق لازم است که در قسمت بالا و پایین درب آن منافذ یا دریچه‌های کرکره‌ای طراحی و تعبیه گردد تا هوا بتواند به صورت طبیعی جریان داشته و تهویه هوا انجام گیرد. همچنین در صورتی که قسمت‌های برق دار تابلو در مقابل نفوذ آب مقاوم سازی شده و تابلو دارای درجه حفاظت مناسبی باشد، می‌توان از فن ترموستات دار نیز در آن استفاده نمود.

نوع تابلو و روش نصب آن

طبق استانداردهای تعریف شده برای تابلو سلول ریتال، بهتر است که تابلو از نوع دیواری و توکار باشد و قابلیت دسترسی از جلو داشته باشد. در صورت استفاده از تابلو برق روکار باید تمامی الزامات و استانداردهای مربوطه رعایت شود. همچنین ابعاد تابلو باید متناسب با تعداد و نوع تجهیزات مورد استفاده در آن ساخته شود. زیبایی، استحکام، قابلیت اطمینان و سهولت نصب و بهره برداری از تابلو برق از مواردی است که در ساخت و نصب تابلو باید مورد توجه قرار گیرد.

درب تابلو برق

در صورتی که عرض درب تابلو سلول ریتال تا 70 سانتیمتر باشد می‌توان آن را به صورت یک لنگه طراحی نمود اما برای عرض‌های بیشتر درب به صورت دو لنگه طراحی می‌شود. این درب باید دارای نوار لاستیک باشد تا به کمک آن آب بندی شود و روی آن نیز باید لامپ سیگنال، فیوز شیشه‌ای، قفل درب، دریچه تهویه، پلاک تابلو و علامت خطر وجود داشته باشد.

 

مزایای استفاده از تابلو سلول ریتال

•    کاهش وزن با افزایش حجم و ابعاد تابلو برق
•    مطابقت با استانداردهای ,VDE ,TUV ,CSA ,UL ,Bureau ,Lioyds
•    دارای درجه حفاظت بالا تا IP54
•    کیفیت بالا، تقارن و کاربری آسان
•    قابلیت توسعه پذیری از هر دو طرف
•    تولید و مونتاژ سریع 
•    افزایش اسقامت مکانیکی تابلو برق در برابر نیروی دینامیکی حاصل از اتصال کوتاه
•    لولا و قفل شدن درب‌ها از سه نقطه مختلف و استحکام بیشتر درب‌ها

 

کلام پایانی

تابلو سلول ریتال تابلویی پرکاربرد است که به کمک کوپل مکانیکی مونتاژ می‌شود. این تابلو برق برای مکان‌هایی که دارای فضای کوچک و کمی هستند، گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌رود و اکثر مدل‌های آن نیز قابلیت توسعه در آینده را نیز دارند. شما می‌توانید پیش از اقدام به خرید، با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و از مشاوره تخصصی آن‌ها بهره مند شوید.


سوالات متداول

تابلو سلول ریتال در مکان‌هایی که فضای کمتری دارند و دارای مصرف کننده‌هایی با آمپر کم هستند استفاده می‌شود.
تابلو برق ریتال در سه نوع ایستاده، دیواری و طرح پیانویی یا اپراتوری تولید می‌شود.
تابلو سلول ریتال را می‌توان به صورت سریع و آسان مونتاژ نمود و علاوه بر این استفاده از آن نیز بسیار آسان است.
این لولاها باید از نوع پیچ و مهره‌ای باشند تا بتوان در صورت نیاز آن‌ها را تعویض نمود.
زیرا باید بتواند در مقابل تنش‌های الکتریکی، مکانیکی و حرارتی در شرایط عادی مقاومت کند.
جستجو در مقالات و آموزش‌ها
جدیدترین مقالات و آموزش‌ها
کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به شرکت بنیان تابلو می‌باشد.